POFIX XPS

POFIX XPS

Produkte termoizoluese. Pllaka shkumë polistireni të ekstruduara si një shtresë mbajtëse dhe/ose izolim termik jashtë hidroizolimit

Shkarkoni të dhënat teknike

Detaje teknike

POFIX XPS

Pllaka shkumë polistireni të ekstruduara si një shtresë mbajtëse dhe/ose izolim termik jashtë hidroizolimit

Pllakat me shkumë polistireni të ekstruduar synohen të përdoren si shtresa mbajtëse dhe/ose termoizoluese jashtë hidroizolimit. Dërrasat vendosen në mënyrë uniforme në nënshtresën në të cilën aplikohen. Në veçanti, synohen aplikacionet e mëposhtme:

  • Mbajtëse dhe termoizolim nën pllakat e themelit
  • Izolimi termik i jashtëm horizontal dhe vertikal i konstruksioneve në tokë në aplikime jo strukturore (gjithashtu në rastin e ujërave nëntokësore)
  • Izolimi i çatisë së përmbysur (duke përfshirë aplikimet e kuvertës së parkut dhe çatisë së gjelbër).

Përdorimi

Sipas seksionit për përdorimin e produktit, performanca zbatohet vetëm nëse pllakat termoizoluese janë instaluar sipas udhëzimeve të prodhuesit dhe janë të mbrojtura nga reshjet, lagështimi ose moti gjatë transportit dhe ruajtjes përpara instalimit.
Rregulloret përkatëse kombëtare duhet të respektohen edhe për aplikimin e pllakave termoizoluese.

 

Specifikimet teknikeParametrat
gjatësia1250 mm
Trashesitë nominale50 mm deri në 200 mm
Gjerësia nominale600 mm.
Gama e densitetit30 kg/m3 (e testuar 33,6 kg /m3)
gjerësia600 mm.
MaterialiPllakat me shkumë polistireni të ekstruduar POFIX XPS janë bërë nga materiali plastik i ngurtë qelizor i ekstruduar nga polistireni ose një prej kopolimerëve të tij, i cili ka një strukturë qelize të mbyllur.
Standardet EN dhe ISO për testin e produktit EN 826:2013; EN 1602:2013; EN ISO 11925-2:2010; EN 13501-1:2013; EN 12667:2001; EN 12939:2001; EN A1:2015 aneksi C; EN 12087:2013 (metoda 2A); EN 12088:2013; EN 12091:2013; EN 12088; EN 823:2013; EN 822:2013; EN 824:2013; EN 826:2013; EN 1605:2013; EN 1604:2013; EN ISO 4590:2016 (metoda)
jetën e punës paktën 50 vjet