POFIX EPS

POFIX EPS

Плочите од пена POFIX THERM EPS се дизајнирани да бидат основни изолациски компоненти во различни градежни конструкции. Произведени од висококвалитетен експандиран полистирен, овие плочи се наменети за топлинска изолација и специфични апликации каде што лесната, разновидна изолација е од клучно значење.

Преземете технички податоци

Технички детали

POFIX THERM EPS

Плочи од проширена полистиренска пена за ефикасна изолација и разновидни градежни апликации

Плочите од пена POFIX THERM EPS се дизајнирани да бидат основни изолациски компоненти во различни градежни конструкции. Произведени од висококвалитетен експандиран полистирен, овие плочи се наменети за топлинска изолација и специфични апликации каде што лесната, разновидна изолација е од клучно значење. Плочите од пена се нанесуваат беспрекорно на подлогата, зголемувајќи ја енергетската ефикасност низ целата зграда. Клучните апликации вклучуваат:

  • Ефикасна изолација за ѕидови и тавани : Идеален за изолација на станбени и деловни згради, училишта, болници и ладилни објекти, обезбедувајќи бариера против загубата и добивката на топлина
  • Изолација на подот : Како основен слој, кој нуди топлинска изолација и удобност под нозете за различни апликации за подови
  • Изолација на покривот : Погодна за традиционални, превртени и зелени поставки на покривот, обезбедувајќи топлинска ефикасност одозгора надолу и заштита од елементите.

Употреба

Оптималните перформанси на плочите од пена POFIX THERM EPS се постигнуваат кога се монтираат според упатствата на нашиот производител, осигурувајќи дека плочите се заштитени од врнежи, мокрење или атмосферски влијанија за време на транспортот и складирањето. Инсталирањето, исто така, мора да биде во согласност со националните градежни прописи за користење на EPS изолациски материјали.

 

Технички спецификацииПараметри
должина1250 мм
Номинални дебелини10 mm до 1000 mm
Номинални ширини600 mm – 1000 mm
Опсег на густина15kg/m3, 17kg/m3, 20kg/m3, 22kg/m3, 25kg/m3 и 30kg/m3
ширина10 mm – 1000 mm
МатеријалЕкспандиран полистирен (EPS) е лесен, крут, пластичен изолационен материјал од пена произведен од цврсти зрна од полистирен
EN и ISO стандарди за тест на производот EN 826:2013; EN 1602:2013; EN ISO 11925-2:2010; EN 13501-1:2013; EN 12667:2001; EN 12939:2001; EN A1:2015 анекс В; EN 12087:2013 (метод 2А); EN 12088:2013; EN 12091:2013; EN 12088; EN 823:2013; EN 822:2013; EN 824:2013; EN 826:2013; EN 1605:2013; EN 1604:2013; EN ISO 4590:2016 (метод)
работниот векнајмалку 30 години