POFIX 322

POFIX 322

Пофикс 322 застаклување

е изработен материјал-застаклување (завршна глазура) на база на цемент и вар за внатрешни и надворешни ѕидови. Се користи за застаклување на основни малтери (Pofix 10, Pofix 090, итн.), деликатни малтери бетонски површини и помалку влажни места.

Кога е целосно сув, може да се обои или покрие со ѕидни хартии.

Преземете технички податоци

Технички детали

Застаклување

Пофикс 322 е изработен материјал-застаклување (завршна глазура) на база на цемент и вар за внатрешни и надворешни ѕидови. Се користи за застаклување на основни малтери (Pofix 10, Pofix 090, итн.), деликатни малтери бетонски површини и помалку влажни места.

Кога е целосно сув, може да се обои или покрие со ѕидни хартии.

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода20 мин.
Време на сушење на материјалот18 ч.
Дебелина на нанесување1,5 мм.
Гранулација0,6 мм.
Потрошувачка1,5 kg/m2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми20
Торби/палета60