Изолација и топлина

POFIX EPS & EPS GRAPHITE

POFIX EPS & EPS GRAPHITE

Докажана изолација за животните простори. Економичен, ефикасен, секаде. Доверлив во домовите, канцелариите, училиштата и пошироко за неспоредлива топлинска ефикасност, заштеда на трошоци и разновидна примена од покриви до подови

Loading...

ИСТРАЖУВАЈТЕ ЈА СЕЛУРНОСТА НА POFIX EPS

Каде POFIX EPS Комбинира супериорен квалитет со еколошка флексибилност

Разновидна апликација

на POFIX EPS: Каде можете да ги примените нашите решенија:

Технички вредности на POFIX EPS

Pofix EPS – Општ опис
POFIX EPS (Експандиран полистирен) е доказ за иновативноста во градежните материјали. Го отелотворува совршениот спој на лесен дизајн и исклучителни изолациски својства.

Овој разновиден материјал, изработен имајќи ја предвид иднината на градежништвото, нуди еко-пријателско решение за современите градежни предизвици.

Со својата неспоредлива термичка ефикасност, POFIX EPS гарантира дека зградите остануваат удобни и енергетски ефикасни во текот на сезоните, од жешката летна топлина до студениот зимски студ.

Производството на POFIX EPS ја нагласува одржливоста и грижата за животната средина. Со користење на напредни производни процеси кои го минимизираат отпадот и го намалуваат влијанието врз животната средина, POFIX ја покажува својата посветеност да ги исполни и надмине еколошките очекувања на денешниот пазар. Оваа посветеност се протега на секоја табла EPS што ја напушта фабриката, ветувајќи производ кој позитивно придонесува за глобалните напори за намалување на јаглеродните отпечатоци.
Прилагодливоста на POFIX EPS го прави идеален избор за широк опсег на апликации, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на изолација на ѕидови, покриви и подови. Неговата леснотија на инсталација и компатибилност со различни градежни техники овозможуваат беспрекорна интеграција во нови градби и проекти за реновирање. Без разлика дали станува збор за станбен дом или комерцијален комплекс, POFIX EPS обезбедува врвни перформанси што го издржуваат тестот на времето.
Надвор од неговите физички атрибути, POFIX EPS претставува партнерство со градежници, архитекти и сопственици на куќи, нудејќи производ и решение. POFIX е подготвен да ги поддржи своите клиенти со стручни совети, осигурувајќи дека секоја апликација на EPS е оптимизирана за максимални перформанси и одржливост. Додека гледаме кон иднината, POFIX продолжува да иновира, поместувајќи ги границите на она што е можно со EPS и отворајќи го патот за поефикасен, одржлив свет.

Меѓународно сертифициран