ПОФИКС ФИНО

ПОФИКС ФИНО

Pofix fino – Основен цементен малтер

е цементен варов малтер со адитиви за рачно поставување.

Се нанесува на два слоја внатрешни и надворешни ѕидови по нанесувањето на основниот малтер.

Преземете технички податоци

Технички детали

Основен цементен малтер

Pofix fino е цементен варов малтер со адитиви за рачно поставување.

Се нанесува на два слоја внатрешни и надворешни ѕидови по нанесувањето на основниот малтер.

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода60 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување2-3 мм.
Гранулација0,7 мм.
Потрошувачка2-3 kg/m2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми25
Торби/палета48