Изолација и перформанси

POFIX XPS

POFIX XPS

Висококвалитетни плочи од екструдирана полистиренска пена за супериорна топлинска изолација, отпорни на притисок, водоотпорни и издржливост

Loading...

Откријте ја извонредноста на изолационите плочи POFIX XPS 300

каде што квалитетот на POFIX XPS исполнува флексибилност и одржливост

Разновидна апликација

на POFIX XPS: Каде можете да ги примените нашите решенија

Технички вредности на POFIX XPS

ПараметриВредности
Тип на производПлочи од екструдирана полистиренска пена (Според одредбите на EAD бр. 040650-00-1201 )
Трговско имеPOFIX XPS
Формирање на рабовитеДостапно со посебен третман на рабовите (Shiplap) или без (прави рабови)
Формат на чинијаНоминални димензии – Должина: 1250 mm, Ширина: 600 mm
Номинални дебелиниСе движат од 50 mm до 200 mm
Топлинска спроводливостЗа дебелина 50 mm ≤ г< 100 mm: λD = 0,035 W/(m·K)
За дебелина 100 mm ≤ d ≤ 200 mm: λD = 0,035 W/(m·K)
Јачина на притисок≥ 300 kPa (при 10% компресија), што е еквивалентно на 30 t/m²
ПовршинаКожа на двете површини, мазна
Ограничување на температурата на апликацијата70°C
Опсег на густина28,7 – 33,6 kg/m³
Безбедност во случај на пожарРеакција на пожар – класа Е
Апсорпција на водаДолгорочна апсорпција на вода со целосно потопување и со дифузија – WL(T) ≤ 1,5
Отпорност на замрзнување-одмрзнувањеНаведено како FTCD1 (што покажува перформанси по циклуси на замрзнување-одмрзнување)
Волумен процент на затворени ќелии ≥ 95%, обезбедувајќи висока изолациска ефикасност и отпорност на влага
Димензионална стабилностПод одредено оптоварување на притисок и температурни услови, покажувајќи минимална деформација

Меѓународно сертифициран

POFIX ETA-21/0681
POFIX EPD