ПОДЕКОР

ПОДЕКОР

Podecor е готов акрилен малтер, декоративен капут со обоени камења. Идеален е за куќни пиедестали, подрум и гаражни влезови. Се применува на надворешни и внатрешни ѕидови, каде се посакува издржливост и декорација, на бетонски ѕидови, минерални површини, гипс итн, каде претходно се применува Попуцгрунд.

Подекор е висок квалитет и отпорен на климатските услови.

Преземете технички податоци

Технички детали

Podecor е готов акрилен малтер, декоративен капут со обоени камења. Идеален е за куќни пиедестали, подрум и гаражни влезови. Се применува на надворешни и внатрешни ѕидови, каде се посакува издржливост и декорација, на бетонски ѕидови, минерални површини, гипс итн, каде претходно се применува Попуцгрунд.

Подекор е висок квалитет и отпорен на климатските услови.

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода/
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување1 мм.
Гранулација20
Потрошувачка300 g/m2.
Температурата на воздухот и површината+5/+25°C
БојаПо избор
Торба со килограми10/20
Торби/палета60/36