ПОФИКС СИПОРЕКС

ПОФИКС СИПОРЕКС

Лепило за гас-бетонски тули (сипорекс)

Siporex е лепило врз основа на цемент, адитиви и специјално избрани агрегати. Додека се мешаме со вода добиваме соединение, кое има одлична способност за адхезија и сплеснување на гасобетонови тули (сипорекс). Површината мора да биде чиста и мора да ги задоволи стандардите за градење. Не се препорачува да се користи на површини, кои претходно се подготвени со гипсови соединенија.

Преземете технички податоци

Технички детали

Лепило за гас-бетонски тули (сипорекс)

Siporex е лепило врз основа на цемент, адитиви и специјално избрани агрегати. Додека се мешаме со вода добиваме соединение, кое има одлична способност за адхезија и сплеснување на гасобетонови тули (сипорекс). Површината мора да биде чиста и мора да ги задоволи стандардите за градење. Не се препорачува да се користи на површини, кои претходно се подготвени со гипсови соединенија.

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода60 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување3- 5 мм.
Гранулација0,7 мм.
Потрошувачка4- 5 кг/м2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми30
Торби/палета40