ПОФИКС-50

ПОФИКС-50

Малтер за израмнување Pofix 50

е изработен малтер за надворешна и внатрешна употреба. Се користи како малтер за израмнување и спој помеѓу основата и конструктивниот малтер ‘абриб’.

Преземете технички податоци

Технички детали

Малтер за израмнување

Пофикс 50 е изработен малтер за надворешна и внатрешна употреба. Се користи како малтер за израмнување и спој помеѓу основата и конструктивниот малтер ‘абриб’.

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода30 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување1-1,5 мм.
Гранулација0,7 мм.
Потрошувачка1,5-2 kg/m2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми25
Торби/палета48