ПОФИКС 200

ПОФИКС 200

Пофикс 200 застаклување

е прашкаст материјал-застаклување на база на малтер за внатрешни ѕидови што се користи рачно. Се користи за израмнување на ѕидовите во тенки слоеви, за измазнување на груби површини и разни корекции на површините (пр. за полнење на пукнатини). Се поставува откако основниот малтер целосно ќе се исуши (Пофикс 10, Пофикс 090 итн.). Откако целосно ќе се исуши, ѕидовите може да се обојат или да се стават на хартиени ѕидови итн. Пред нанесување на Pofix 200, се препорачува употреба на Potiefgrund.

Преземете технички податоци

Технички детали

Застаклување

Pofix 200 е прашкаст материјал-застаклување на база на малтер за внатрешни ѕидови што се користи рачно. Се користи за израмнување на ѕидовите во тенки слоеви, за измазнување на груби површини и разни корекции на површините (пр. за полнење на пукнатини). Се поставува откако основниот малтер целосно ќе се исуши (Пофикс 10, Пофикс 090 итн.). Откако целосно ќе се исуши, ѕидовите може да се обојат или да се стават на хартиени ѕидови итн. Пред нанесување на Pofix 200, се препорачува употреба на Potiefgrund.

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода60 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување1,5 мм.
Гранулација0 – 0,5 мм.
Потрошувачка1,5 kg/m2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми20
Торби/палета60