ЕЛЕКТРИКГИПС

ЕЛЕКТРИКГИПС

Elektrikergips е одличен крој за брзо фиксирање на електрични цевки, електрични дози и други делови за склопување. Гипсот на електричарот Пофикс се излева во чиста вода.

Готовиот мешан материјал може да се обработи за околу 8 минути.

Преземете технички податоци

Технички детали

Elektrikergips е одличен крој за брзо фиксирање на електрични цевки, електрични дози и други делови за склопување. Гипсот на електричарот Пофикс се излева во чиста вода.

Готовиот мешан материјал може да се обработи за околу 8 минути.

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода7 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување3- 5 мм.
Гранулација0-0.7 мм.
Потрошувачка4- 5 кг/м2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми2.5
Торби/палета300