ПОФЛЕКС

ПОФЛЕКС

Бело лепило за плочки

Пофлекс е тенок слој на лепило за плочки врз основа на бел цемент и комплементи. Се користи за лепење на керамички и мермерни плочки на подовите и ѕидовите. Се произведува во бела боја. Површината мора да задоволи некои стандарди за градење.

Температурата на воздухот и површината

Преземете технички податоци

Технички детали

Бело лепило за плочки

Пофлекс е тенок слој на лепило за плочки врз основа на бел цемент и комплементи. Се користи за лепење на керамички и мермерни плочки на подовите и ѕидовите. Се произведува во бела боја. Површината мора да задоволи некои стандарди за градење.

Температурата на воздухот и површината

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода60 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување3- 5 мм.
Гранулација0- 0,7 мм.
Потрошувачка4- 5 кг/м2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми25/10
Торби/палета48/121