ПОФЛЕКС-3

ПОФЛЕКС-3

Лепило за гранит, мермер и чинии-чинии

Poflex 3 е тенок слоен лепило за плочки врз основа на бел цемент и комплементација. Соодветно е за лепење на бетон, тули, светло бетон, гипсени плочки итн. Се користи за простори изложени на сонце и ниски температури, и за лепење на секакви керамички плочки, мермер и гранитни камења. Површината мора да ги задоволи градежните норми. Новата формулација на Poflex 3 со целулозни влакна, ја зачувува површината од пукање и ја прави посилна и поотпорна на температури.

Преземете технички податоци

Технички детали

Лепило за гранит, мермер и чинии-чинии

Poflex 3 е тенок слоен лепило за плочки врз основа на бел цемент и комплементација. Соодветно е за лепење на бетон, тули, светло бетон, гипсени плочки итн. Се користи за простори изложени на сонце и ниски температури, и за лепење на секакви керамички плочки, мермер и гранитни камења. Површината мора да ги задоволи градежните норми. Новата формулација на Poflex 3 со целулозни влакна, ја зачувува површината од пукање и ја прави посилна и поотпорна на температури.

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода60 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување3- 5 мм.
Гранулација0- 0,7 мм.
Потрошувачка4- 6 кг/м2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми25
Торби/палета48