ПОФИКС-110

ПОФИКС-110

POFIX-110 – Малтер со цементна основа

е малтер со бел цемент, вар и адитивна основа за машинско и рачно нанесување. Се користи како основен малтер за завршни малтери со минерална содржина, структурни малтери и малтери за подмачкување. Се нанесува на надворешни и внатрешни ѕидови од тули, бетон, стиропор, бетонски елементи во влажни простории, груби бетонски површини, тавани, фасади итн. Употребата на Стироколит или Пофлекс е од суштинско значење на мазни бетонски површини.

Преземете технички податоци

Технички детали

Малтер со цементна основа

Пофикс 110 е малтер со бел цемент, вар и адитивна основа за машинско и рачно нанесување. Се користи како основен малтер за завршни малтери со минерална содржина, структурни малтери и малтери за подмачкување. Се нанесува на надворешни и внатрешни ѕидови од тули, бетон, стиропор, бетонски елементи во влажни простории, груби бетонски површини, тавани, фасади итн. Употребата на Стироколит или Пофлекс е од суштинско значење на мазни бетонски површини.

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода/
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување 18 мм.
Гранулација1,3 мм.
Потрошувачка18 kg/m2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми30
Торби/палета42