ПОФИКС-10

ПОФИКС-10

POFIX-10 – Малтер со цементна основа

е малтер со цемент, вар и адитивна основа за машинско и рачно нанесување. Се користи како основен малтер за завршни малтери со минерална содржина, структурни малтери и малтери за подмачкување. Се нанесува на надворешни и внатрешни ѕидови од тули, бетон, стиропор, бетонски елементи во влажни простории, груби бетонски површини, тавани, фасади итн. Употребата на Стироколит или Пофлекс е од суштинско значење на мазни бетонски површини.

Преземете технички податоци

Технички детали

Малтер со цементна основа

Пофикс 10 е малтер со цемент, вар и адитивна основа за машинско и рачно нанесување. Се користи како основен малтер за завршни малтери со минерална содржина, структурни малтери и малтери за подмачкување. Се нанесува на надворешни и внатрешни ѕидови од тули, бетон, стиропор, бетонски елементи во влажни простории, груби бетонски површини, тавани, фасади итн. Употребата на Стироколит или Пофлекс е од суштинско значење на мазни бетонски површини.

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода/
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување 15 мм.
Гранулација0-1,3 мм.
Потрошувачка15 kg/m2.
Температура на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
килограми по вреќа30
вреќи/палета42