ПОФИКОЛ 15***

ПОФИКОЛ 15***

Лепило за плочки

Pofikol***15 е тенок слој лепило врз основа на цемент и комплементи. Се користи за лепење на керамички плочки на ѕидовите и подовите и распоредување на внатрешни и надворешни простории.

Новата формулација на Pofikol*** со целулозни влакна ја зачувува површината од напукнување и ја прави посилна и поотпорна на температури.

Преземете технички податоци

Технички детали

Лепило за плочки

Pofikol***15 е тенок слој лепило врз основа на цемент и комплементи. Се користи за лепење на керамички плочки на ѕидовите и подовите и распоредување на внатрешни и надворешни простории.

Новата формулација на Pofikol*** со целулозни влакна ја зачувува површината од напукнување и ја прави посилна и поотпорна на температури.

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода60 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување3- 5 мм.
Гранулација0,7 мм.
Потрошувачка4- 5 кг/м2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми25
Торби/палета48