ПОТИФГРУНД

ПОТИФГРУНД

Потифгрунд
е акрилна смола за внатрешна и надворешна употреба. Се користи за прилагодување на апсорпцијата на влагата на површината (која може да биде од тула, бетон, стара гипса итн.) пред примената на гипс-базираниот малтер, картон, боја итн. Potiefgrund е подготвен за употреба и не треба да се меша со вода. Пред да се нанесе, прашината и другите нечистотии на површината мора да се елиминираат.

Преземете технички податоци

Технички детали

Потифгрунд
е акрилна смола за внатрешна и надворешна употреба. Се користи за прилагодување на апсорпцијата на влагата на површината (која може да биде од тула, бетон, стара гипса итн.) пред примената на гипс-базираниот малтер, картон, боја итн. Potiefgrund е подготвен за употреба и не треба да се меша со вода. Пред да се нанесе, прашината и другите нечистотии на површината мора да се елиминираат.

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода2 часот.
Време на сушење на материјалот12 часот.
Дебелина на нанесување1- 2 мм.
Гранулација0-1,2 мм.
Потрошувачка350 г/м2.
Температурата на воздухот и површината+5/+25°C
Боја
Торба со килограми10/20
Торби/палета60/36