ПОКОЛОР ПРАЈМЕР

ПОКОЛОР ПРАЈМЕР

Поколор Прајмер
е акрилна смола за внатрешна и надворешна употреба. Може да се користи за покривање на површините пред да се нанесе бојата. Со Pocolor Primer способноста на површината да апсорбира се намалува, ја зајакнува површината го прави мазна и конечната боја резултира подобро. За одлични резултати, реципрочноста на растворот со вода е 1:2, но се толерира до 1:5.

Преземете технички податоци

Технички детали

ПОКОЛОР ПРАЈМЕР
е акрилна смола за внатрешна и надворешна употреба. Може да се користи за покривање на површините пред да се нанесе бојата. Со Pocolor Primer способноста на површината да апсорбира се намалува, ја зајакнува површината го прави мазна и конечната боја резултира подобро. За одлични резултати, реципрочноста на растворот со вода е 1:2, но се толерира до 1:5.

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода2 часот.
Време на сушење на материјалот12 часот.
Дебелина на нанесување1- 2 мм.
Гранулација0-1,2 мм.
Потрошувачка350 г/м2.
Температурата на воздухот и површината+5/+25°C
Боја
Торба со килограми10/20
Торби/палета60/36