АКВАСТОП

АКВАСТОП

Водоотпорна хидроизола

Aquastop е подготвен мешан материјал, и влага отпорна на места како базени, купатила, тераси, кујни, подруми итн. Површината мора да е рамна, цврста, сува и чиста од прашина. Пред употреба аква стопот се меша со 10% вода. Се нанесува на два слоја за временски период од 12 часа.

Преземете технички податоци

Технички детали

Хидроизолација

Aquastop е подготвен мешан материјал, и влага отпорна на места како базени, купатила, тераси, кујни, подруми итн. Површината мора да е рамна, цврста, сува и чиста од прашина. Пред употреба аква стопот се меша со 10% вода. Се нанесува на два слоја за временски период од 12 часа.

 

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода/
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување1 мм.
Гранулација10
Потрошувачка400 g/m2.
Температурата на воздухот и површината+5/+25°C
Боја
Торба со килограми8/15
Торби/палета60/36