Повеќе од една деценија, POFIX е во првите редови во производството на висококвалитетни производи од експандиран полистирен (EPS), задоволувајќи широк спектар на потреби за изолација низ градежната индустрија. Надоврзувајќи се на ова богато наследство, возбудени сме што можеме да го објавиме најновото подобрување на нашите производствени способности – воведувањето на технологијата Graphite EPS во нашата производствена фабрика за EPS во Липјан, Косово, која работи од 22 април 2022 година.

„Деценија на извонредност, иднина на иновации“

Искористувајќи го нашето долгогодишно искуство во производството на EPS, нашата нова линија Graphite EPS претставува значителен скок во технологијата за топлинска изолација. Оваа напредна производна линија е дизајнирана да го наполни традиционалниот EPS со графит, значително подобрување на неговата топлинска ефикасност и нудејќи изолационо решение кое е до 20% поефикасно од стандардниот EPS.

Зошто графит EPS?

Вградувањето на графитните честички ги подобрува изолационите својства на EPS со зголемување на неговата способност да ја рефлектира и апсорбира топлината. Ова резултира со супериорна топлинска бариера која обезбедува енергетска ефикасност и заштеда на трошоци за станбени и деловни згради подеднакво. Нашите Graphite EPS производи, кои се движат од 15 до 35 kg, ги задоволуваат различните градежни барања, обезбедувајќи приспособливо изолационо решение со високи перформанси.

Одржливост и перформанси рака под рака

Во POFIX, иновациите се водени од нашата посветеност на одржливост и перформанси. Воведувањето на Graphite EPS ја нагласува нашата посветеност на обезбедување еколошки градежни материјали кои не го загрозуваат квалитетот. „Проширувањето на технологијата Graphite EPS е природна прогресија на нашите тековни напори за подобрување на ефикасноста и одржливоста на зградата“, изјави портпаролот на POFIX. „Тоа ја одразува нашата посветеност да ги поместиме границите на она што е можно во изолационите материјали.

Доверливо наследство, посветла иднина

Нашето патување во изминатата деценија беше обележано со континуирано подобрување и постојана посветеност на квалитетот. Производната линија на Graphite EPS не е само додаток на нашата палета на производи; тоа е доказ за нашата визија за одржлива градежна индустрија и нашата улога како лидери во иновациите во изолацијата.

Ги покануваме нашите ценети клиенти и партнери да ги истражат придобивките од Graphite EPS. Заедно, можеме да постигнеме поголема енергетска ефикасност и да изградиме одржлива иднина, поддржана од доверливиот квалитет и иновациите по кои е познат POFIX.

POFIX – Обликување на иднината на изолацијата.