Во значителен чекор кон меѓународно признавање, POFIX doo гордо го објавува своето најново достигнување – Европската техничка проценка (ETA) за нашиот водечки производ, POFIX XPS 300. Издадена на 8 август 2023 година, од страна на почитуваниот словенечки национален градежен и градежен институт (ZAG), овој сертификат означува клучен момент во нашето патување кон извонредност.

ETA-21/0681 не само што го потврдува супериорниот квалитет на POFIX XPS 300 туку ја потврдува и нашата посветеност да се придржуваме до највисоките европски стандарди. Изработен во нашата најсовремена фабрика за производство во Тетово, Северна Македонија, POFIX XPS 300 е доказ за нашата посветеност на иновациите, квалитетот и одржливоста.

Што го издвојува POFIX XPS 300?

Нашите плочи од екструдирана полистиренска пена се дизајнирани со прецизност, нудејќи неспоредливи својства на топлинска изолација и издржливост. Уникатниот клеточен пластичен материјал, во комбинација со структура со затворени ќелии и CO2 како средство за дување, гарантира дека POFIX XPS 300 е еколошки и без хексабромоциклододекан (HBCD).

Производот се истакнува во различни примени, вклучително и носечка и топлинска изолација под темелните плочи, надворешна хоризонтална и вертикална топлинска изолација на конструкции во земја и како изолација на превртен покрив. Разновидноста и перформансите на POFIX XPS 300, потврдени од Европската техничка проценка, го прават префериран избор за проекти кои бараат највисоки стандарди.

Посветеност за извонредност

Добивањето на ЕТА ја нагласува нашата непоколеблива посветеност на квалитетот и нашата способност да се натпреваруваме на европскиот пазар. Ги уверува нашите клиенти и партнери во исклучителните стандарди што ги одржуваме, од производство до испорака. POFIX XPS 300 не е само производ; тоа е ветување за издржливост, ефикасност и естетска супериорност.

Додека ја славиме оваа пресвртница, ја изразуваме нашата благодарност до нашиот посветен тим, лојални клиенти и ценети партнери кои беа клучни во нашето патување. Европската техничка оценка е светилник на нашите достигнувања и отскочна штица за понатамошни иновации.

Останете поврзани со нас за повеќе ажурирања и продолжете да му верувате на POFIX за вашите градежни потреби. Заедно, да изградиме иднина која блеска со квалитет и извонредност.

POFIX doo – Вашиот партнер во извонредност.