СТИГРОКОЛ БЕЛО

СТИГРОКОЛ БЕЛО

Лепило за ЕПС и табли за изолација

Stirokol е создаден тенок слој на лепило врз основа на цемент и комплементари. Stirokol се користи за залепување на даски над тули, бетон, стар малтер итн. Основата мора да биде силна, мазна, чиста од прашина и да не е замрзната. Новата формулација на Stirokol со целулозни влакна ја зачувува површината од пукање и ја прави посилна и поотпорна на температури.

Со своите нови карактеристики, Stirokol може да се користи за адхезија на камена волна.

Преземете технички податоци

Технички детали

Лепило за ЕПС и табли за изолација

Stirokol White е тенок слој на лепило врз основа на цемент и комплементи. Stirokol се користи за залепување на даски над тули, бетон, стар малтер итн. Основата мора да биде силна, мазна, чиста од прашина и да не е замрзната. Новата формулација на Stirokol со целулозни влакна ја зачувува површината од пукање и ја прави посилна и поотпорна на температури.

Со своите нови карактеристики, Stirokol може да се користи за адхезија на камена волна.

Подготовка и применаПараметри
Време за нанесување по мешање со вода60 мин.
Време на сушење на материјалот24 ч.
Дебелина на нанесување3- 5 мм.
Гранулација0- 0,7 мм.
Потрошувачка4- 6 кг/м2.
Температурата на воздухот и површината+5/+35°C
Боја
Торба со килограми25
Торби/палета48